zaterdag 30 maart 2019

Hoe doe je: Laddervlecht met 3D splitsvlecht

Handige hulpfilmpjes:
Watervalvlecht
3 plukken vlecht
3D splitsvlecht

Nodig:
1 groot elastiekje
1 klein elastiekje
2 tijdelijke elastiekjes
Topsy tail

Hoe doe je dit kapsel?

  1. Maak een scheiding net voorbij het midden.
  2. Pak aan de kant met het meeste haar een kleine pluk haar en verdeel deze in drieën. Doe hiermee een watervalvlecht.
  3. Als je iets achter het oor bent, stop je met watervalvlechten. Vlecht nog een stukje door als gewone vlecht en eindig dan met een tijdelijk elastiekje.
  4. Pak nu onder het begin van je watervalvlecht een nieuw klein plukje haar. Verdeel deze pluk in tweeën - links en rechts.
  5. Pak je eerste watervalpluk en kruis deze over pluk Links van stap 4. Je hebt nu weer drie plukken om mee te vlechten.
  6. Kruis pluk Rechts van stap 4 over de middelste pluk.
  7. Voeg aan de linkerpluk van je vlecht de volgende watervalpluk toe en kruis ze samen over de middelste pluk van je vlecht.
  8. Voeg aan de rechterpluk van je vlecht wat haar toe (let goed op dat je hier geen watervalplukken pakt!) en kruis de pluk dan over de middelste.
  9. Herhaal stap 7 en 8 tot je alle watervalplukken toegevoegd hebt. Probeer je vlecht dichtbij je watervalvlecht te houden, zodat het lijkt alsof de twee vlechten samen 1 brede vlecht vormen.
  10. Als je alle watervalplukken toegevoegd hebt, vlecht je nog een klein stukje door zonder haar te voegen. Eindig met een klein elastiekje.
  11. Pak al het haar bij elkaar, inclusief de vlechten, en doe er een elastiek omheen. Je kunt nu de tijdelijke elastiekjes van je vlechten verwijderen.
  12. Steek je topsy tail iets achter het elastiek. Pak een klein plukje haar van je staart, wikkel dit twee of drie keer om het elastiek heen en breng het uiteinde dan door het oog van de topsy tail. Trek de topsy tail omlaag.
  13. Verdeel het haar van je staart in drie plukken en doe hiermee een 3D splitsvlecht: voordat je een pluk over kruist, splits je hem in tweeën, zodat het ene deel over de middelste pluk kruist en het andere deel eronderdoor gaat.
  14. Ga door tot het einde van het haar en eindig met een elastiekje.
Succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten