zaterdag 20 april 2019

Hoe doe je: Knot met gekke lintvlechten

Deze haarstijl is helaas niet geschikt voor kort haar.

Handige hulpfilmpjes:
3 plukken vlecht
Pancaken

Nodig:
2 elastiekjes
2 grote elastieken
Haarspelden / schuifspeldjes
2 linten die je dubbel gebruikt (elk lint is ongeveer dubbel zo lang als het haar) of 4 linten (elk lint is ongeveer de haarlengte)
Haardonut

Hoe doe je dit kapsel?

  1. Knoop twee lange linten in het midden aan een elastiek vast, zodat je vier linten krijgt. Je kunt ook vier kortere linten gebruiken.
  2. Maak nu een staart van al het haar. Gebruik hiervoor het elastiek met de linten eraan vast geknoopt.
  3. Doe nu een haardonut op de staart. Tip: wil je de donut goed op zijn plaats houden? Zet de donut dan vast met een paar schuifspeldjes.
  4. Zoek de linten op en hou ze goed vast. Verdeel de rest van het haar over de donut, zodat deze niet meer te zien is. Dit gaat het makkelijkst door het hoofd naar beneden te buigen. Als je al het haar hebt verdeeld, doe je er een elastiek omheen. Je hebt nu je knot.
  5. Verdeel nu het haar dat nog uit de knot steekt in tweeën. Voeg aan elke pluk haar 2 linten toe.
  6. Begin nu met 2 linten en 1 pluk haar een gekke vlecht - je doet een gewone 3 plukken vlecht, maar je gebruikt dus 2 linten en slechts 1 pluk haar. Vlecht door tot het einde van het haar en eindig met een klein elastiekje. Eventueel kun je nog een klein beetje aan de pluk haar trekken om te pancaken.
  7. Herhaal nu stap 6 met de andere 2 linten en de andere pluk haar.
  8. Wikkel nu de eerste vlecht om de knot heen, zodat het elastiek niet meer te zien is. Zet de vlecht vast met haarspelden of schuifspeldjes.
  9. Wikkel dan de andere vlecht om de knot heen en zet ook deze vlecht vast met haarspelden of schuifspeldjes.
Succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten