zondag 6 oktober 2019

Hoe doe je: Flips met twists

Handige hulpfilmpjes:
Twist

Nodig:
2 grotere elastiekje
8 klein elastiekjes
Topsy tail
Eventueel een strik of bloem

Hoe doe je dit kapsel?

  1. Maak een scheiding net voorbij het midden. Ga aan de kant met het meeste haar vanuit de scheiding naar het oor toe en breng dit gedeelte haar naar de voorkant.
  2. Verdeel het voorste gedeelte in vieren: drie ongeveer gelijke delen en één smal deel vlakbij het oor. 
  3. Doe om de drie gelijke delen een klein elastiekje. Om het smalle deel kun je ook een klein elastiekje doen.
  4. Pak nu je topsy tail. Steek de punt bij één van de drie gelijke delen tussen het elastiekje en het haar richting het voorhoofd.
  5. Breng het haar van het kleine staartje door de opening van de topsy tail en trek vervolgens de topsy tail weg van het voorhoofd.
  6. Herhaal stap 4 en 5 bij de andere twee van de drie gelijke delen.
  7. Pak nu aan de andere kant van de scheiding een deel haar dat genoeg is om twee twists te maken. Breng dit haar aan de kant. Breng de rest van het haar tot ongeveer het oor naar achteren en voeg de drie staartjes hier aan toe. Doe een elastiekje om dit haar, zodat je een staart hebt met ongeveer de helft van het haar.
  8. Pak nu het losse deel haar en verdeel dit in twee gelijke delen. Maak in elk deel een twist. Zorg dat de twist lang genoeg is om bij het andere oor te komen. Doe er dan een elastiekje omheen.
  9. Pak de twist die het dichtst bij het voorhoofd is. Breng deze onder de pluk haar van het eerste staartje door, over het tweede staartje en onder het derde staartje toe. Voeg de twist dan met een klein elastiekje toe aan het smalle staartje vlakbij het oor.
  10. Pak nu de tweede twist. Breng deze over het haar van het eerste staartje, onder het tweede staartje en over het derde staartje. Voeg de twist dan met een klein elastiekje toe aan het smalle staartje vlakbij het oor.
  11. Voeg als laatste het haar van het smalle staartje toe aan je halve staart. Je kunt het kapsel natuurlijk nog afmaken met een strik of bloemetje.
Succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten