zondag 11 november 2018

Hoe doe je: Doorhaalvlechten met klein knotje

Handige hulpfilmpjes:
Doorhaalvlecht
Pancaken

Nodig:
Kleine elastiekjes
2 grotere elastiekjes
Clips of grote elastieken om het haar aan de kant te houden.
Schuifspeldjes
Eventueel decoratie

Hoe doe je dit kapsel?
  1. Begin met het haar te borstelen en kammen. Maak dan een scheiding in het midden. Doe, om het jezelf makkelijk te maken, om één deel een elastiek of gebruik clips om het aan de kant te houden.
  2. Maak een paar centimeter naast je middenscheiding een nieuwe scheiding. Je hebt nu een smal gedeelte haar en een groter gedeelte haar. Doe, weer om het jezelf makkelijk te maken, om het grotere gedeelte een elastiek of gebruik clips om het aan de kant te houden.
  3. Pak van het smalle gedeelte haar een klein plukje en doe hier een elastiekje omheen.
  4. Pak achter je eerste plukje nog een klein plukje haar en doe hier ook een elastiekje omheen.
  5. Splits nu je eerste staartje in tweeën. Breng je tweede staartje tussen deze twee plukken door.
  6. Breng de twee plukken van je eerste staartje onder het tweede elastiekje bij elkaar en voeg er een klein beetje haar aan toe. Doe er dan een elastiekje omheen. Eventueel kun je de plukken van je eerste staartje een klein beetje pancaken.
  7. Ga door met je doorhaalvlecht door je tweede staartje in tweeën te splitsen, het derde staartje er tussendoor te brengen en vervolgens de twee plukken van je tweede staartje met wat extra haar erbij bij elkaar te brengen en er een elastiekje omheen te doen.
  8. Splits het derde staartje in tweeën en breng het vierde staartje hier tussendoor. Breng de twee plukken van het derde staartje bij elkaar, voeg er een klein beetje haar aan toe en doe er een elastiekje omheen. Je bent nu klaar met één kant.
  9. Als je elastieken of clips had gebruikt om je haar aan de kant te houden, kun je die nu los maken.
  10. Herhaal nu stap 2 tot en met 9 aan de andere kant van de middenscheiding.
  11. Breng de twee staartjes die je aan het eind van je doorhaalvlecht over hebt bij elkaar en doe er een elastiekje omheen. Als je vindt dat je erg weinig haar hebt, kun je er eventueel nog wat extra haar aan toevoegen.
  12. Draai de pluk haar die je nu hebt om het elastiekje heen, zodat je een knotje krijgt. Doe er een tweede elastiekje omheen.
  13. Gebruik schuifspeldjes om je knotje verder in model te brengen.
  14. Eventueel kun je nog een strik of bloem toevoegen.
Succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten