zondag 23 december 2018

Hoe doe je: Opvlecht met lintaccenten en een 4 plukken lintvlecht

Fijne feestdagen!


Handige hulpfilmpjes:
Opvlecht
4 plukken lintvlecht

Nodig:
1 klein elastiekje met twee linten eraan vastgeknoopt (1 van de linten moet even lang zijn als het haar, het andere lint moet ongeveer de lengte hebben van voorhoofd naar de onderkant van de nek)
1 groter elastiek
1 klein elastiekje
Topsy tail of een grote naald (bijvoorbeeld een borduurnaald)
Hoe doe je dit kapsel?
  1. Borstel al het haar en kam het naar achter.
  2. Pak een klein plukje haar in het midden en breng dit naar voren.
  3. Pak achter de pluk die je naar voren hebt gebracht een kleiner plukje haar en doe hier het elastiekje omheen met de twee linten eraan vast.
  4. Breng de linten naar voren en zorg dat ze voorlopig aan de kant blijven.
  5. Pak de pluk haar die je naar voren hebt gebracht weer terug naar achter en verdeel deze in 3 plukken. Begin hiermee een opvlecht.
  6. Ga door met je opvlecht tot je al het haar hebt toegevoegd. Eindig dan met een elastiekje.
  7. Pak nu het langste lint (op de foto het groene lint) en je topsy tail / grote naald.
  8. Nu ga je weven:
    • Gebruik je een topsy tail? Weef dan de topsy tail aan één kant van de opvlecht over/onder het haar dat je hebt toegevoegd tot alleen het oog nog aan de bovenkant is. Steek het lint door het oog van de topsy tail en trek dan de topsy tail naar beneden. Ben je nog niet bij de onderkant van de vlecht? Weef dan de topsy tail opnieuw. Als je aan de onderkant van de vlecht bent, steek je de topsy tail achter het elastiek. Steek het lint weer door het oog en trek de topsy tail omlaag, zodat het lint door het elastiek is gegaan.
    • Gebruik je een grote naald? Steek dan het lint door het oog van de naald. Weef vervolgens de naald over/onder het haar dat je hebt toegevoegd aan één kant van de vlecht. Eindig door de naald met het lint achter het elastiek te brengen en omlaag te trekken, zodat het lint door het elastiek is gegaan.
  9. Herhaal stap 8 met het kortere lint aan de andere kant van de vlecht.
  10. Eventueel kun je het korte lint om het elastiek heen wikkelen (als je nog veel lint over hebt). Je kunt ook een bloemetje of strikje gebruiken.
  11. Verdeel nu het haar van de staart in drie plukken. Pak het lint erbij en zorg voor de volgorde pluk haar-pluk haar-lint-pluk haar.
  12. Begin een 4 plukken lintvlecht: breng de linkerpluk onder-over en breng dan de rechterpluk over-onder. Herhaal dit tot je aan het einde van het haar bent gekomen. Eindig met een klein elastiekje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten