zaterdag 28 september 2019

7 plukken vlecht (7 strand braid)

Een vlecht met 7 plukken klinkt misschien lastig, maar als je de techniek eenmaal door hebt, is het alleen een kwestie van oefenen met het vasthouden van de plukken. Gelukkig kun je vaak meerdere plukken bij elkaar vasthouden (zoals ook in het filmpje te zien is), zodat het iets minder ingewikkeld wordt.
Tip: in het filmpje wordt duidelijk getoond hoe je de vlecht kunt beginnen. Vind je dit toch nog lastig, dan heb ik nog een tip - verdeel het haar waar je mee gaat vlechten meteen in 7 plukken. Doe om elke pluk een andere kleur elastiekje (zorg dat het elastiekje niet te strak om de pluk zit) en schuif het een beetje naar beneden. Begin nu te vlechten. Schuif de elastiekjes elke keer een beetje naar beneden terwijl je vlecht, zodat de elastiekjes niet in de vlecht komen te zitten. Op deze manier kun je de 7 plukken goed uit elkaar houden en weet je waar je gebleven bent met vlechten.

De techniek:
7 plukken vlecht uitleg filmpje (Engelstalig - van Erin Balogh)

Ideeën:


Een 5 plukken kantvlecht met een 7 plukken vlecht


Een 7 plukken vlecht als accent met een 3 plukken bubbelvlecht


Een simpele staart met een 7 plukken vlecht


De 7 plukken vlecht zorgt ook voor een mooie knot, zeker met opschuifvlechten als accent


Een uitdaging: een 7 plukken opvlecht! De techniek voor de 7 plukken vlecht blijft hetzelfde, het enige verschil met een gewone vlecht is dat je aan de buitenste plukken haar toevoegt voor je onder-over-onder vlecht.
Hier is na het haar toevoegen een gekke vlecht gedaan.


Een volledige 7 plukken opvlecht



Geen opmerkingen:

Een reactie posten