zondag 20 oktober 2019

Hoe doe je: 5 plukken watervalvlecht met opvlecht

Handige hulpfilmpjes:
5 plukken watervalvlecht
Opvlechten

Nodig:
2 elastiekjes
2 tijdelijke elastiekjes
Eventueel een strik of bloem

Hoe doe je dit kapsel?

  1. Maak een scheiding net voorbij het midden. Pak aan de kant met het meeste haar een klein gedeelte haar en begin hiermee een 5 plukken watervalvlecht.
  2. Ga door met je watervalvlecht tot je in het midden van het achterhoofd bent. Onthoud goed hoeveel watervalplukken je hebt gedaan!
  3. Als je in het midden van het achterhoofd bent, vlecht dan nog een klein stukje door zonder watervalplukken en eindig met een tijdelijk elastiekje.
  4. Maak nu aan de kant van de scheiding met het minste haar ook een 5 plukken watervalvlecht. Probeer evenveel watervalplukken te maken als aan de andere kant.
  5. Vlecht ook deze watervalvlecht weer tot het midden van het achterhoofd. Vlecht dan nog een stukje door zonder watervalplukken en eindig met een tijdelijk elastiekje.
  6. Pak de twee watervalvlechten bij elkaar en doe een elastiekje om de twee vlechten samen, zodat je een klein staartje krijgt. De tijdelijke elastiekjes kun je er nu uithalen.
  7. Pak het haar van het kleine staartje en verdeel dit in drie plukken.
  8. Begin een opvlecht: kruis de linkerpluk onder de middelste door en kruis dan de rechterpluk onder de middelste door. Het haar wat je vervolgens toevoegt, zijn de watervalplukken.
  9. Ga door tot al je watervalplukken op zijn. Vlecht dan nog een klein stukje door zonder haar toe te voegen en eindig met een elastiekje.
  10. Eventueel kun je de elastiekjes verbergen met een bloemetje of strikje.
Succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten