zaterdag 7 maart 2020

Hoe doe je: Laddervlechten met ronde 3D vlecht

Handige hulpfilmpjes:
Watervaltwist
Twist
Invlechten
Ronde 3D vlecht

Nodig:
2 tijdelijke elastiekjes
2 kleine elastiekjes
1 groot elastiekje
Eventueel een bloemetje / strikje / scrunchie

Hoe doe je dit kapsel?
  1. Maak een scheiding in het midden van het haar.
  2. Pak aan één kant van de scheiding een pluk haar (niet te klein, niet te groot) en verdeel deze pluk in tweeën. Begin met deze pluk een watervaltwist.
  3. Ga door met je watervaltwist tot je ongeveer in het midden van het achterhoofd bent. Twist dan nog een klein stukje door zonder watervalplukken en eindig met een tijdelijk elastiekje.
  4. Herhaal stap 2 en 3 aan de andere kant van de scheiding.
  5. Pak je twee watervaltwistvlechten bij elkaar en doe in het midden een elastiekje om de vlechten samen. Je kunt je tijdelijke elastiekjes er nu uithalen.
  6. Pak nu aan één kant van de scheiding een pluk haar. Zorg ervoor dat hier geen watervalplukken bij zitten!
  7. Verdeel deze pluk in drieën en begin hiermee een invlecht. Aan de kant het dichtst bij de watervaltwist voeg je de watervalplukken toe aan je invlecht, aan de andere kant 'gewoon' haar (dus GEEN watervalplukken).
  8. Ga door tot je alle watervalplukken hebt toegevoegd. Als het goed is, ben je dan ongeveer in het midden van het achterhoofd. Vlecht nog een klein stukje door zonder haar toe te voegen en eindig met een tijdelijk elastiekje.
  9. Herhaal stap 6, 7 en 8 aan de andere kant van de scheiding.
  10. Pak je twee invlechten bij elkaar en doe er een elastiek omheen, zodat je een lage paardenstaart krijgt. Je kunt je tijdelijke elastiekjes er nu uithalen.
  11. Verdeel het haar van je staart in vier plukken en maak hiermee een ronde 3D vlecht. Eindig met een klein elastiekje.
  12. Je grote elastiek van de staart kun je eventueel nog verbergen met een bloemetje, strikje of een scrunchie.
Succes!

Variatietips:
- Doe bij stap 7 in plaats van een invlecht een opvlecht.
- Verdeel bij stap 11 het haar niet in vier, maar in 6 plukken voor een ronde 3D vlecht met 6 plukken (zie ook het artikel over deze vlecht).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten