zondag 28 oktober 2018

Hoe doe je: Halloween candy corn kapsel

Handige hulpfilmpjes:
-

Nodig:
1 wit elastiekje
5 gele elastiekjes
4 oranje elastiekjes
Kam
Tip: heb je elastiekjes die snel breken? Gebruik dan een dubbel elastiekje voor elk staartje! (Je hebt dan dus 2 witte elastiekjes, 10 gele en 8 oranje nodig)


Hoe doe je dit kapsel?
  1. Begin met het haar goed te borstelen en kammen. Zet dan de punt van de kant in het midden, alsof je een middenscheiding gaat maken.
  2. Ga met de kam schuin naar achteren aan de linkerkant van het hoofd. Tip: trek de scheiding helemaal door tot het einde van het haar en doe dan een elastiekje om het haar links van de scheiding.
  3. Ga met je kam terug naar het midden en trek nu een scheiding schuin naar achteren aan de rechterkant van het hoofd. Tip: trek de scheiding helemaal door tot het einde van het haar en doe dan een elastiekje om het haar rechts van de scheiding.
  4. Gebruik de kam om een scheiding te maken van links naar rechts, ongeveer twee centimeter vanaf het middenpunt. Doe om dit haar een wit elastiekje. Tip: als je het elastiekje om je staartje heen hebt gedaan, breng je het staartje even naar voren, zodat het niet in de weg zit bij de volgende stap.
  5. Maak nu een tweede scheiding van links naar rechts ongeveer twee centimeter achter het eerste staartje. Verdeel dit haar in tweeën.
  6. Voeg aan het linkergedeelte van het haar de helft van het eerste staartje toe. Doe hier een geel elastiekje omheen.
  7. Voeg aan het rechtergedeelte van het haar de andere helft van het eerste staartje toe. Doe hier ook een geel elastiekje omheen. Tip: breng de twee gele staartjes weer even naar voren, zodat ze niet in de weg zitten bij de volgende stap.
  8. Maak een derde scheiding van links naar rechts ongeveer twee centimeter achter de gele staartjes. Verdeel dit haar in drieën.
  9. Pak het meest linkse plukje haar, voeg hier de helft van het linker gele staartje aan toe en doe hier een geel elastiekje omheen.
  10. Pak het meest rechtste plukje haar, voeg hier de helft van het rechter gele staartje van rij 2 aan toe en doe hier een geel elastiekje omheen.
  11. Pak het middelste plukje haar, voeg hier de helften van het linker én rechter gele staartje van rij 2 aan toe en doe hier een geel elastiekje omheen. Tip: breng de drie gele staartjes weer naar voren.
  12. Maak een laatste scheiding van links naar rechts ongeveer twee centimeter achter rij 3. Verdeel dit haar in vieren.
  13. Pak het meest linkse plukje haar, voeg hier de helft van het linker gele staartje van rij 3 aan toe en doe er een oranje elastiekje omheen.
  14. Pak het meest rechtse plukje haar, voeg hier de helft van het rechter gele staartje van rij 3 aan toe en doe er een oranje elastiekje omheen.
  15. Je hebt nu nog twee plukjes haar in het midden over. Pak van deze twee plukjes het linkerplukje. Voeg hier de helft van het linker gele staartje van rij 3 én de helft van het middelste gele staartje van rij 3 aan toe en doe er een oranje elastiekje omheen.
  16. Pak het laatste plukje haar, voeg hier de helft van het rechter gele staartje van rij 3 aan toe én de helft van het middelste gele staartje van rij 3 aan toe. Doe er een oranje elastiekje omheen.
Je kapsel is nu klaar, maar je zou uiteraard nog vlechten eromheen kunnen doen.
Tip: probeer de elastiekjes niet te strak aan te trekken, dit kan een vervelend gevoel geven (hoofdpijn). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten