zondag 14 oktober 2018

Geknoopte vlechten (Knotted braids)

Behalve vlechten kun je haar ook knopen, net zoals je je veters knoopt. Als je voorzichtig knoopt, kun je het haar niet beschadigen. Wel adviseer ik om met nat haar te knopen, dit geeft het mooiste resultaat. Bij knoopvlechten met droog haar kunnen er al snel haren tegen de richting in gaan, waardoor je een heel rommelig effect krijgt.
Het nadeel van knopen met nat haar is dat - als je al het haar gebruikt - de vlecht uit kan zakken. Geknoopte vlechten met nat haar zijn daarom het geschikst als accentvlechten.

De techniek:
Knopen, net zoals je je veters knoopt
Knoopvlechten - stap voor stap uitgelegd met foto's en tekst

Ideeën:


Deze geknoopte vlecht is gemaakt door twee plukken haar te pakken, hier een knoop mee te maken, haar aan beide plukken toe te voegen, weer een knoop te maken en nog een keer haar toe te voegen en een knoop te maken. Het kapsel is afgemaakt met een staart.


Deze geknoopte diadeemvlecht begint hetzelfde als hierboven, maar de plukken zijn later weer aan de vlecht toegevoegd. CuteGirlsHairstyles heeft hier een (Engelstalig) uitlegfilmpje over.


Deze geknoopte vlecht is op dezelfde manier gemaakt als hierboven, alleen dan in het midden als accent


Deze geknoopte staart is gemaakt door met twee plukken haar een knoop te maken, haar toe te voegen, weer een knoop te maken en dit te blijven herhalen tot het einde van het haar.


Dit geknoopte kapsel is gebaseerd op dit uitlegfilmpje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten