zondag 16 december 2018

Hoe doe je: 4 plukken vlechten met rijgvlecht

Handige hulpfilmpjes:
4 plukken vlecht
Kantvlecht
De techniek 'rijgvlecht' wordt ook stap voor stap uitgelegd met foto's erbij in mijn boek Miriam's Vlecht Lessen.

Nodig:
3 kleine elastiekjes
Eventueel decoratie


Hoe doe je dit kapsel?


  1. Kam al het haar en maak een scheiding net voorbij het midden.
  2. Pak aan de kant van het meeste haar een plukje haar en verdeel dit in vieren.
  3. Begin een 4 plukken kantvlecht: kruis de voorste pluk over-onder en de achterste pluk onder-over. Voeg aan de voorste pluk haar toe en kruis de pluk dan over-onder. Aan de achterste pluk voeg je geen haar toe: deze kruis je meteen onder-over.
  4. Blijf haar toevoegen tot je bij het oor bent en vlecht dan door zonder haar toe te voegen tot het einde van het haar. Eindig met een klein elastiekje.
  5. Pak nu aan de kant met het minste haar een plukje haar en verdeel dit in vieren.
  6. Doe ook hier een 4 plukken kantvlecht: je voegt alleen haar toe aan de kant het dichtst bij de onderkant. Deze pluk kruis je altijd over-onder, de pluk aan de binnenkant gaat onder-over.
  7. Voeg haar toe tot je nog één losse pluk haar over hebt van ongeveer een centimeter breed. Laat deze pluk buiten je vlecht.
  8. Maak je tweede 4 plukken vlecht af tot het einde van het haar en eindig met een klein elastiekje.
  9. Pak nu de losse pluk haar. Deze ga je gebruiken om je twee vlechten aan elkaar te rijgen. Breng de pluk achter één van de 4 plukken vlechten en maak met je vingers een kleine opening aan de binnenkant van de vlecht (dit doe je aan de bovenkant van de vlecht, daar waar je bent begonnen te vlechten zonder haar toe te voegen). Trek de pluk van achter naar voor door de opening.
  10. Doe nu hetzelfde met de andere vlecht: breng de pluk achter de vlecht, maak een opening aan de bovenkant en trek de pluk van achter naar voor door de vlecht.
  11. Blijf nu het rijgen herhalen. Ga elke keer een stukje lager in de vlecht en trek de losse pluk van achter naar voor door de vlecht. Probeer zo te rijgen dat je genoeg haar hebt om tot het onderste stukje van de 4 plukken vlechten te komen. Mocht dit niet lukken, dan kun je de 4 plukken vlechten ook iets eerder eindigen.
  12. Doe als laatste een elastiekje om de twee 4 plukken vlechten en de rijgpluk, zodat al het haar samen vast zit. Eventueel kun je nog een strikje of bloemetje toevoegen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten