zondag 30 juni 2019

Hoe doe je: Opvlechten met regenbooglinten

Handige hulpfilmpjes:
Opvlechten

Nodig:
3 kleine elastiekjes
Linten in de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw, roze, paars (iets langer dan de lengte van het haar)
Topsy tail

Hoe doe je dit kapsel?

  1. Maak de linten vast aan een klein elastiekje door één kant eraan vast te knopen.
  2. Maak een scheiding voorbij het midden. Pak aan de kant met het meeste haar een klein plukje haar net boven het oor en doe hier het elastiekje omheen met de linten eraan vast geknoopt. Breng de linten vervolgens aan de kant.
  3. Maak aan de kant met het meeste haar een opvlecht. De linten vlecht je hierbij niet mee! Ga door met opvlechten tot het einde van het haar, eindig daar met een klein elastiekje.
  4. Steek nu je topsy tail onder het tweede stukje van de opvlecht door. Breng het rode lint door de opening van de topsy tail en trek de topsy tail weg van de opvlecht. Het rode lint is als het goed is nu onder je opvlecht door gegaan.
  5. Ga één stukje opvlecht naar beneden en trek het oranje lint onder de opvlecht door met je topsy tail.
  6. Herhaal stap 5 met het gele, groene, blauwe, roze en paarse lint. Je gaat dus per lint één stukje opvlecht naar beneden, zodat de linten steeds iets lager komen.
  7. Begin nu met het losse haar een tweede opvlecht. Voeg één voor één de linten aan je opvlecht toe. Dit doe je door aan de binnenkant van de vlecht iets minder haar te pakken, in plaats van het haar voeg je een lint toe.
  8. Als je alle linten hebt toegevoegd, kun je doorgaan met vlechten tot het einde van het haar. Eindig met een klein elastiekje.
Succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten