zondag 2 juni 2019

Hoe doe je: Gekke vlecht met kleine vlechtjes

Handige hulpfilmpjes:
3 plukken vlecht
Pancaken

Nodig:
1 groot elastiekje
3 klein elastiekjes
Schuifspeldjes
Eventueel een strik of bloem

Hoe doe je dit kapsel?

  1. Maak een scheiding net voorbij het midden.
  2. Pak aan de kant met het meeste haar een klein plukje haar en verdeel deze in drieën. Doe hiermee een gewone 3 plukken vlecht. Eindig met een klein elastiekje.
  3. Pak naast je eerste vlecht nog een klein plukje haar en doe ook hiermee een gewone 3 plukken vlecht. Eindig weer met een klein elastiekje.
  4. Pak nu een nieuwe pluk haar naast je vlechtjes. De pluk hoeft niet heel groot te zijn, maar zorg dat het ook niet een te smal plukje haar is. Dit is pluk 1 van je gekke vlecht.
  5. Pak je twee kleine vlechtjes als pluk 2 en 3. Maak nu een gewone 3 plukken vlecht van je ene pluk haar en je twee vlechtjes. 
  6. Stop na een paar stukjes vlechten en begin je vlecht te pancaken: trek aan de pluk haar om die stukken breder te maken. Let op: trek alleen aan de pluk haar, NIET aan de vlechtjes!
  7. Blijf stap 6 herhalen tot je vlecht bij het andere oor komt. Eindig dan met een klein elastiekje.
  8. Pak aan de kant van het andere oor een klein plukje haar en breng dit aan de kant. Zet nu je vlecht vast met schuifspeldjes. Breng daarna het plukje haar weer terug, zodat de schuifspeldjes verborgen zijn.
  9. Optioneel: pak al het haar bij elkaar (zorg ervoor dat de schuifspeldjes echt niet te zien zijn) en doe er een elastiek omheen om een staart te maken.
  10. Eventueel kun je nog een strik of bloem toevoegen aan het einde van je vlecht (of om het elastiek van de staart te verbergen).
Succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten