zaterdag 4 mei 2019

Cornrows (Cornrows)

Met cornrows bedoel ik dunne, kleine vlechtjes die je kunt gebruiken als extra accent bij een kapsel of om bepaalde vormen / patronen mee te vlechten. Hierbij zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.
Er zijn verschillende manieren om cornrows te vlechten - zelf doe ik een cornrow meestal gewoon als opvlecht. Belangrijk is wel om met een heel dun plukje te beginnen en ook elke keer maar dunne plukjes haar toe te voegen.
Wil je bepaalde figuren / patronen / vormen maken, dan zijn scheidingen ook heel belangrijk. Zorg dat je eerst goede scheidingen maakt en gebruik elastiekjes / clips om de rest van het haar aan de kant te houden.
Als laatste geef ik als tip om met nat haar te werken - zo heb je minder last van wegspringende en losse haartjes.

De techniek:
Cornrows uitleg filmpje (Engelstalig - van vlechtIDee)

Ideeën:


Twee cornrows als een soort diadeemvlecht.


Twee invlechten met aan elke kant een cornrow.


Een gepancakete opvlecht met twee cornrows als accent.


Drie cornrows, waarbij de eerste cornrow is toegevoegd aan de tweede en de tweede aan de derde, zodat er uiteindelijk 1 vlecht overblijft.


Vier cornrows, waarbij de middelste kruisen. Om dit te kunnen doen, zijn de scheidingen van tevoren heel belangrijk. Je doet deze vlecht door de twee middelste banen in elk in twee stukken te verdelen. De 'Hoe doe je' Gekruiste opvlechten kan je hierbij helpen.


Hier zijn de cornrows gebruikt om een hartje te maken. Ook hierbij zijn scheidingen heel belangrijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten