zaterdag 23 maart 2019

Vissengraat met 4 plukken (4 strand fishtail)

Als je de gewone vissengraat beheerst, is de vissengraat met 4 plukken niet eens zo heel veel moeilijker. Je verdeelt het haar in 4 plukken, waarbij de middelste 2 plukken dunner zijn dan de buitenste twee. Vervolgens pak je een klein plukje van één van de twee buitenste plukken en dit plukje kruis je over de pluk waar het vandaan komt, onder de eerste dunne pluk, over de tweede dunne pluk. Dan voeg je het toe aan de andere buitenste pluk. Nu pak je van de andere buitenste pluk een klein plukje en ga je over-onder-over-voeg toe.
Een variatie is om eerst onder te kruisen. De volgorde wordt dan: onder-over-onder-voeg. Je zou hier, net als bij de gewone versie, ook nog haar aan toe kunnen voegen voor een opvlecht.
Een andere variatie is om in plaats van twee dunne middelste plukjes twee linten te gebruiken. Ook bij deze variatie kun je haar toevoegen voor een invlecht of opvlecht.

De techniek:
Vissengraat met 4 plukken uitleg filmpje

Ideeën:


De vissengraat met 4 plukken zoals uitgelegd in mijn filmpje.


Een 5 plukken invlecht, gecombineerd met een 4 plukken vissengraat


De 4 plukken vissengraatvlecht als accentvlecht, gecombineerd met een Chinese trapvlecht


De 4 plukken vissengraat als diadeemvlecht, gedaan als de variatie onder-over-onder-voeg. Voordat je onder kruist, voeg je eerst haar toe.


In plaats van 2 dunne plukjes haar zijn hier twee linten gebruikt.


Een ritsvlecht met lint gecombineerd met een 4 plukken vissengraat met lint. De vlecht is gepancaket voor een breder resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten