zondag 4 maart 2018

3D splitsvlecht (3D split braid)

Een 3D splitsvlecht is een leuke en makkelijke variatie op de gewone 3 plukken vlecht. Voordat je een pluk over de andere kruist, splits je de plukken in tweeën, zodat één deel over de andere pluk gaat en één deel onder. Hierdoor ontstaat er een soort vierkante vlecht.
Wil je de vlecht iets moeilijker maken door haar toe te voegen? Hieronder, bij 'De techniek', vind je een filmpje met de uitleg daarvoor. Belangrijk: splits elke keer je pluk en kruis deze onder en over de andere voor je haar toevoegt. Dit nieuwe haar voeg je toe aan de pluk die je net gesplitst hebt en die dus nu in het midden zit.

De techniek:
3D splitsvlecht uitleg filmpje (met haar toevoegen)
3D splitsvlecht - stap voor stap uitgelegd met foto's en tekst



Ideeën:


De ingevlochten 3D splitsvlecht, zoals uitgelegd in mijn filmpje.

Een variatie op de ingevlochten 3D splitsvlecht: vlecht maar een stukje in, maak dan een staart en vlecht het haar van deze staart. Maak vervolgens een knotje van de staart.

De gewone 3D splitsvlecht, begonnen met een staart.

De allereerste 3D splitsvlecht die ik zelf heb gedaan, begonnen zonder staart, met een bloemvlechtaccent in kerstkleuren.

Een variatie op de gewone 3D splitsvlecht: twee kleine 3D splitsvlechtjes, bij elkaar gebracht in het midden van de achterkant van het hoofd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten