zaterdag 10 maart 2018

Doorhaalvlecht (Pull through braid)

Met een doorhaalvlecht wordt een vlecht bedoeld die bestaat uit twee (of meer) staartjes, waarbij het ene staart elke keer door het midden van het andere staartje gaat. Zo ontstaat een vlecht die lijkt op de gewone 3 plukken vlecht, maar net anders is. Een groot voordeel van de doorhaalvlecht is dat het een kapsel is met veel elastiekjes, wat zorgt voor een vlecht die de hele dag goed blijft zitten. Tegelijk is dat ook het nadeel, want al die elastiekjes er weer uithalen is niet altijd even makkelijk!

De techniek:
Doorhaalvlecht uitleg filmpje
Omgekeerde doorhaalvlecht uitleg filmpje
Doorhaalvlecht met kleine vlechtjes uitleg filmpje
Doorhaalvlecht - stap voor stap uitgelegd met foto's en tekst


Ideeën:


De doorhaalvlecht zoals uitgelegd in mijn filmpje


De doorhaalvlecht met vlechtjes zoals uitgelegd in mijn filmpje


Een simpele variatie: begin met een staart en doe dan een paar stukjes doorhaalvlecht met een klein gedeelte van het haar!


Nog een simpele variatie: eindig al na een paar stukjes doorhaalvlecht met een staart!


De doorhaalvlecht is ook leuk als deel van een gestapelde vlecht. Breng eerst een gedeelte haar aan de kant. Doe dan met de rest van het haar een doorhaalvlecht, waarbij je flink pancaket. Maak dan een vlecht met het eerste gedeelte haar en gebruik schuifspeldjes om deze vlecht op de doorhaalvlecht vast te zetten.


Waarom zou je bovenop het hoofd beginnen met je doorhaalvlecht? Begin voor de verandering eens onderaan en eindig met een gevlochten knotje, gemaakt van een gewone 3 plukken vlecht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten