zaterdag 10 maart 2018

Watervaltwist (Waterfall twist)

De watervalvlecht is een heel populaire vlecht, die ook niet al te moeilijk is. Maar wil je het nog makkelijker maken, ga dan voor de watervaltwist! Simpel en snel zonder ingewikkelde technieken, maar wel met heel veel mogelijkheden. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

De techniek:
Watervaltwist uitleg filmpje
Watervaltwist met lint uitleg filmpje
Watervaltwist - stap voor stap uitgelegd met foto's en tekst

Ideeën:


De originele watervaltwist, zoals uitgelegd in mijn YouTube filmpje, gecombineerd met een simpele staart.


De watervaltwist met lint, zoals uitgelegd in mijn YouTube filmpje. Leuk met rood en groen lint voor kerst, maar natuurlijk zijn er allerlei kleurencombinaties mogelijk. Gebruik bijvoorbeeld de kleuren van jouw favoriete sportclub of  pas de lintkleuren aan aan de kleding die erbij gedragen wordt!


Gebruik de watervalplukken van de eerste watervaltwist om heel makkelijke een tweede watervaltwist te maken, zodat je een laddervlecht krijgt!


Als je de dubbele watervaltwist geprobeerd hebt, is het heel makkelijk om nog een derde toe te voegen. Op de foto zijn daarna de watervalplukken gebruikt voor een kantvlecht.


Een makkelijke variatie: maak vlechtjes in je watervalplukken. Hierbij zijn natuurlijk allerlei technieken mogelijk.


Een iets lastigere variatie: weef de watervalplukken door elkaar. Pak de eerste pluk, ga onder de tweede door, over de derde en herhaal onder / over tot je alle plukken gehad hebt. Doe dan hetzelfde met de tweede pluk (onder de derde door, over de vierde, enz.) en de andere plukken tot je alle watervalplukken gehad hebt. Doe dan een elastiekje om al het haar dat je gebruikt hebt voor de vlecht.


In plaats van de watervaltwist van rechts naar links (of links naar rechts) te doen, kun je ook van boven naar beneden gaan. De watervalplukken kun je vervolgens aan een vlecht toevoegen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten