zondag 11 maart 2018

Melkmeisjesvlechten (Milkmaid braids)

Met melkmeisjesvlechten worden twee vlechten bedoeld die bovenop het hoofd vast gezet zijn. De vlechten zijn met alle technieken te doen die je maar kunt bedenken - van gewone 3 plukken vlechten tot vissengraatvlechten en van lintvlechten tot 5 plukken vlechten.
Ik heb zelf geen uitlegfilmpje over deze techniek, maar hieronder kun je wel de link vinden naar een Engelstalig filmpje van Cute Girls Hairstyles, waarin de techniek wordt uitgelegd met gewone 3 plukken vlechten. Stap voor stap komt de techniek hier op neer:

  1. Maak een scheiding in het midden van het haar, zodat je al het haar in twee delen hebt verdeeld.
  2. Maak in elk deel een vlecht met een techniek naar keuze. Zorg ervoor dat je de vlechten niet te ver naar de achterkant van het hoofd trekt, maar houd de vlecht aan de zijkant, ongeveer net achter het oor.
  3. Breng nu 1 van de vlechten over het hoofd. Duw hierbij het haar net boven het begin van de vlecht een beetje plat, zodat er geen bobbel haar ontstaat. Zet de vlecht vast met schuifspeldjes.
  4. Herhaal stap 3 aan de andere kant van het haar.
De techniek:
Melkmeisjesvlechten uitleg filmpje (Engelstalig van Cute Girls Hairstyles)

Ideeën:

De melkmeisjesvlechten gedaan met gewone 3 plukken vlechten


In plaats van gewone 3 plukken vlechten zijn hier 'gekke vlechten' (loony braids) gedaan: een 3 plukken vlecht met 2 dunne plukken en 1 dikkere pluk.


Een variatie: melkmeisjesvlechten van vissengraatvlechten met maar een deel van het haar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten