zondag 8 april 2018

Hoe doe je: Driedubbele laddervlecht

Handige hulpfilmpjes:
Watervaltwist
Kantvlecht

Nodig:
Drie tijdelijke elastiekjes
Een klein elastiekje
Eventueel accessoires

Hoe doe je dit kapsel?
  1. Maak een scheiding net voorbij het midden. Pak aan de kant met het meeste haar een klein plukje (laat voldoende haar over om straks nog meer vlechten te maken!) en maak hiermee een watervaltwist. Eindig met een tijdelijk elastiekje.
  2. Pak een nieuw plukje haar onder de eerste watervaltwist (laat weer genoeg haar over voor nog twee vlechten). Let hierbij op dat je geen haar van de watervalplukken pakt. Maak met dit haar een tweede watervaltwist. De plukken die je tussen je twistplukken doorbrengt, zijn de watervalplukken van je eerste watervaltwist. Eindig weer met een tijdelijk elastiekje.
  3. Maak nu nog een derde watervaltwist (laat nog wat haar over boven het oor voor een laatste vlecht). Gebruik opnieuw de watervalplukken die je al hebt om tussen je twistplukken door te brengen en eindig met een tijdelijk elastiekje.
  4. Pak het haar vlak boven het oor en verdeel dit in drie plukken.
  5. Maak hiermee een kantvlecht. Het haar dat je toevoegt, zijn je watervalplukken. Voeg als laatste de twists toe. Als ze eenmaal goed in de vlecht zitten, kun je de tijdelijke elastiekjes verwijderen.
  6. Eindig je vlecht met een elastiekje. Eventueel kun je nog accessoires toevoegen.
Succes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten