zondag 8 april 2018

Hoe doe je: Dubbele watervalvlecht met watervaltwists

Handige hulpfilmpjes:
Watervalvlecht
Watervaltwist
Twist
3 plukken vlecht

Nodig:
Drie tijdelijke elastiekjes
Een klein elastiekje

Hoe doe je dit kapsel?
  1. Kam al het haar naar achteren. Wil je een heel strak en net kapsel, maak dan links en rechts van het midden een scheiding, maar dit hoeft niet.
  2. Pak ongeveer in het midden een klein gedeelte van het haar en verdeel dit in drie plukken.
  3. Begin nu een watervalvlecht. Let op: dit is een dubbele watervalvlecht! Dit betekent dat je en rechts en links de pluk haar laat vallen en vervangt door een nieuwe pluk haar. Zorg er wel voor dat je rechts en links evenveel plukken laat vallen (op de foto heb ik 6 plukken aan elke kant laten vallen).
  4. Als je ongeveer in het midden van het hoofd bent, vlecht je nog een klein stukje door. Eindig met een tijdelijk elastiekje.
  5. Pak nu boven het rechteroor een klein plukje haar en verdeel dit in tweeën. Begin hiermee een watervaltwist. De plukken die je door de twist heen brengt, zijn de plukken die je aan de rechterkant van de watervalvlecht hebt laten vallen.
  6. Als je alle watervalplukken in je watervaltwist gebruikt hebt, twist dan een klein stukje door en eindig met een tijdelijk elastiekje.
  7. Herhaal nu stap 5 en 6 aan de linkerkant.
  8. Pak nu het haar van de twee watervaltwists en van de watervalvlecht in het midden. Verwijder de tijdelijke elastiekjes en gebruik de drie plukken haar om een gewone 3 plukken vlecht te doen. Eindig met een klein elastiekje.
  9. Eventueel kun je wat krullen toevoegen. De krullen op de foto zijn gemaakt door het haar een dag eerder strak in te vlechten en hier een nacht mee te slapen.
Succes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten