zaterdag 28 april 2018

Hoe doe je: Geveerde 5 plukken vlecht met invlechten en knotje

Handige hulpfilmpjes:
5 plukken opvlecht
Invlechten
3 plukken vlecht

Nodig:
Elastiekjes
Schuifspeldjes
Eventueel bloemspeldjes

Hoe doe je dit kapsel?
  1. Verdeel het haar in drie delen door een scheiding links van het midden en een scheiding rechts van het midden te maken.
  2. Doe een elastiekje om het linker- en rechterdeel om het haar aan de kant te houden. Je kunt nu met het middelste gedeelte gaan werken.
  3. Begin hiermee een 5 plukken opvlecht en voeg één keer haar toe.
  4. Voor je voor de tweede keer haar toevoegt, breng je eerst een klein plukje haar aan de kant. Doe dit aan beide kanten.
  5. Herhaal stap 4 nog twee keer, zodat je 3 losse plukjes hebt. Meer kan uiteraard ook, maar zorg dat je aan beide kanten evenveel losse plukjes hebt.
  6. Eindig je 5 plukken opvlecht bij de nek en doe er een elastiekje omheen.
  7. Maak nu aan de linkerkant een invlecht. Gebruik de losse plukken van de linkerkant van je 5 plukken opvlecht om mee in te vlechten. Eindig je vlecht bij de nek met een elastiekje.
  8. Herhaal stap 7 aan de rechterkant.
  9. Pak nu alle drie de vlechten bij elkaar en doe er een elastiekje omheen.
  10. Maak nu van het haar een gewone vlecht. Eindig met een elastiekje.
  11. Maak van je vlecht een knotje door het op te steken en vast te zetten met schuifspeldjes. Eventueel kun je bloemspeldjes of andere decoraties toe voegen.
Succes!

Variatietips: in plaats van invlechten kun je ook opvlechten doen en in plaats van een gewone vlecht kun je natuurlijk ook allerlei andere vlechttechnieken gebruiken voor je knotje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten