zondag 8 april 2018

Hoe doe je: Opschuifvlechten met bloem en gewone vlecht

Handige hulpfilmpjes:
Opschuifvlechten
Opvlechten
Pancaken
Gewone vlecht (3 plukken vlecht)

Nodig:
Twee tijdelijke elastiekjes
Drie klein elastiekjes
Schuifspeldjes

Hoe doe je dit kapsel?
  1. Begin met een scheiding links en rechts van het midden. 
  2. Maak nog een derde scheiding van de linkerscheiding naar de rechterscheiding, zodat je als het ware een rechthoek hebt gemaakt.
  3. Breng dit haar even aan de kant - hier ga je straks mee vlechten.
  4. Pak aan één kant van het hoofd een klein gedeelte haar en maak hiermee een 4 plukken opschuifvlecht. Eindig met een tijdelijk elastiekje.
  5. Pak aan de andere kant van het hoofd ook een klein gedeelte haar en maak hiermee ook een 4 plukken opschuifvlecht. Eindig weer met een tijdelijk elastiekje.
  6. Breng de opschuifvlechten bij elkaar en doe er een elastiekje omheen. De tijdelijke elastiekjes kun je er nu uithalen.
  7. Pak het haar van het rechthoekje waar je mee begonnen bent en doe hiermee een opvlecht. Voeg alleen het haar van het rechthoekje toe en vlecht daarna door zonder haar toe te voegen. Eventueel kun je één kant van de vlecht pancaken voor een mooiere bloem.
  8. Breng nu de opvlecht in de vorm van een bloem en zet vast met schuifspeldjes. Probeer de bloem het elastiekje om de opschuifvlechten te laten verbergen.
  9. Maak nu met de rest van het haar een gewone vlecht. Eventueel kun je eindigen met een strikje, bloemetje of een leuk speldje.
Succes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten