zondag 8 april 2018

Hoe doe je: Drijvende vlecht met invlecht

Handige hulpfilmpjes:
Kantvlecht
3 plukken vlecht
Invlechten

Nodig:
Twee kleine elastiekjes

Hoe doe je dit kapsel?
  1. Maak een scheiding net naast het midden.
  2. Pak aan de kant met het meeste haar een klein plukje en verdeel dit in drieën.
  3. Kruis de linkerpluk (de pluk het dichtst bij de scheiding) over de middelste en kruis dan de rechterpluk over de middelste.
  4. Pak een klein plukje haar aan de linkerkant. Breng dit onder de vlecht door en laat het vallen.. Je voegt het plukje dus niet toe aan het haar waar je mee vlecht!
  5. Kruis nu de linkerpluk weer over de middelste.
  6. Voeg aan de rechterpluk wat haar toe, alsof je een kantvlecht doet. Dit haar pak je vanonder de vlecht vandaan. Let erop dat je niet het plukje pakt dat je hebt laten vallen. Kruis de rechterpluk dan over de middelste.
  7. Herhaal stap 4 tot en met 6 tot je bij het andere oor bent gekomen. Doe dan een gewone 3 plukken vlecht tot het einde van het haar en eindig met een elastiekje.
  8. Pak nu onder de eerste vlecht een nieuwe pluk haar en verdeel deze in drieën. Hiermee ga je invlechten. Let op: het haar dat je aan de linkerpluk (de bovenste pluk) toevoegt, is het haar dat je hebt laten vallen bij je eerste vlecht! Zorg ervoor dat het haar dat je aan de rechterpluk (de onderste pluk) dus niet van de gevallen plukken komt.
  9. Vlecht door tot je al het losse haar hebt toegevoegd. De laatste pluk die je toevoegt, is de eerste vlecht.
  10. Doe nu een gewone 3 plukken vlecht tot het einde van het haar en eindig met een elastiekje.
Succes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten