zondag 8 april 2018

Hoe doe je: Geveerde opvlechten met een opvlecht

Handige hulpfilmpjes:
Opvlechten
Ladderdiadeemvlecht

Nodig:
3 of 4 kleine elastiekjes
Eventueel een strik of bloem

Hoe doe je dit kapsel?
  1. Maak een scheiding in het midden van het haar. Pak nu aan beide kanten van de scheiding een klein gedeelte haar, ongeveer in het midden van het voorhoofd. Doe hier een klein elastiekje omheen - dit haar heb je later pas nodig.
  2. Om het makkelijker te maken, kun je om 1 helft van het haar ook een elastiekje doen - je werkt namelijk maar met 1 helft tegelijk.
  3. Kies 1 van de helften om mee te beginnen. Pak hier een klein gedeelte haar en begin hiermee een opvlecht. Let op: voordat je haar toevoegt aan de pluk die het dichtst bij het midden is, verdeel je deze pluk in tweeën. De helft breng je aan de kant, aan de andere helft voeg je gewoon haar toe en vlecht je mee door. Een voorbeeld van deze techniek, 'veren' genaamd, kun je zien in mijn filmpje Ladderdiadeemvlecht, het enige verschil hier is dat je aan de andere helft nog haar toevoegt.
  4. Ga door met opvlechten en 'veren' tot je al het haar hebt toegevoegd. Vlecht dan door tot het einde van het haar en eindig met een elastiekje.
  5. Herhaal nu stap 3 en 4 met de andere helft van het haar.
  6. Haal nu het elastiekje uit het haar dat je aan het begin opzij hebt gebracht, de pluk middenvoor. Verdeel deze pluk in drieën.
  7. Begin nu met dit haar de derde opvlecht. Het haar dat je toevoegt, zijn de losse plukken van je twee eerdere vlechten.
  8. Als je al het haar hebt toegevoegd, vlecht je door tot het einde van het haar. Eventueel kun je eerst een elastiekje om deze vlecht doen, maar je kunt ook direct een elastiekje om alle drie de vlechten samen doen.
  9. Maak het kapsel eventueel af met een strik of bloem.
Succes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten